Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

IVN-avond over het raadselachtige leven van vogels

IVN-avond over het raadselachtige leven van vogels
Bergeijk


Waarom kunnen vogels vliegen, en wij mensen niet? Hoe houden ze contact met elkaar tijdens lange trekvluchten? Hebben ze een geheugen, net als wij? Kunnen ze goed horen en ruiken? Antwoord op deze en nog tal van andere vragen geeft vogelkenner Lou Megens, tijdens een IVN-thema-avond op donderdag 15 februari in het bezoekerscentrum van Natuurtuin 't Loo, Terlostraat 4 in Bergeijk.

Vogelkenner Lou Megens
IVN-gastspreker Lou Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. En ook nog eens een boeiend verteller! Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker met dia's, films en geluidsopnamen mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij intussen allerlei wetenswaardigheden deelt. Van jongs af aan is Lou Megens al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.

Antwoord op vele vragen
'Het raadselachtige leven van vogels' is de titel van de avond die Lou Megens verzorgt in Bergeijk. Allerlei vragen komen aan bod. Zijn vogels intelligent? Kunnen ze kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen ze ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen ze vliegen? Kunnen ze gevoelens tonen? Daarnaast komen begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose en camouflage aan bod.

De informatieve en boeiende avond met Lou Megens begint donderdag 15 februari om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entree 5 euro, IVN-leden gratis. Meer informatie: info.ivnbe@gmail.com; www.ivn.nl/bergeijk-eersel.

 

 « terug
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Reijnders & Partners Bladel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel