Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Landelijke première van Atlantis de musical in Eersel

Landelijke première van Atlantis de musical in Eersel
Eersel Geplaatst 19 februari 2016

Na de musicals Moulin Rouge en Aïda komt De Muzenval in Eersel in september 2017 met een nieuwe grote amateurproductie: Atlantis de musical. Opnieuw een musical van formaat die bovendien nog niet eerder te zien was in Nederland. Atlantis de musical is afkomstig uit Denemarken en werd in 1993 geschreven door Peter Spies (componist), Thomas Høg en Sune Svanekier (liedteksten).

Hun productie was lange tijd te zien in Kopenhagen en sindsdien bijvoorbeeld in Engeland, Polen en Duitsland.
Atlantis de musical vertelt een intrigerend verhaal over de ondergang van een hoog technologische beschaving die eens het eiland Atlantis in de Atlantische oceaan bewoonde. Maar wat heeft deze beschaving, gebaseerd op de kracht van kristallen, ertoe gebracht om zo dramatisch ten onder te gaan? Werd er misbruik gemaakt van macht, verloren ze hun kracht of werd een natuurramp Atlantis fataal?
Tot op heden is het nog altijd de vraag of Atlantis werkelijk heeft bestaan of dat het louter om een mythe gaat. Maar het verhaal heeft in ieder geval geleid tot een onvergetelijke avond theater door een combinatie van prachtige muziek, zang, dans en acteerwerk.

Om dat volgend jaar allemaal zo goed mogelijk uit te voeren, worden er audities gehouden. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden door naam, leeftijd en gewenste discipline door te mailen naar info@muzenval.nl. Wie al ervaring heeft, wordt gevraagd een kort cv bij te sluiten van eerdere producties.

Gegadigden kunnen zich tot eind mei opgeven. Op zaterdag 11 juni staat een eerste auditie gepland, gevolgd door een selectie op vrijdag 17 juni. De repetities zijn vooralsnog gepland op dinsdagavond en starten na de zomervakantie. Ze zijn bedoeld om toe te werken naar de première op zaterdag 23 september 2017. Net als bij Aïda is de regie in handen van Hendrikje Kakebeeke, terwijl Bert en Jurgen Alessie verantwoordelijk zijn voor de muziek en zang. Mocht iemand belangstelling hebben om zorg te dragen voor de kostuums, grime, decors of choreografie mag die interesse ook kenbaar worden gemaakt op het eerdergenoemde e-mailadres.

Foto: Een Deense cast van Atlantis de musical. De Muzenval in Eersel zoekt dit voorjaar naar de cast van de eerste Nederlandse productie.

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Flow Sleeping Bladel
Restaurant Woest Westerhoven
Reijnders Accountants Adviseurs.