Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Gezocht: vrijwilliger voor Bezoekerscentrum Teutenhuis Bergeijk

Gezocht: vrijwilliger voor Bezoekerscentrum Teutenhuis Bergeijk
Bergeijk Geplaatst 3 november 2017

Vanwege het toenemend aantal bezoekers is Bezoekerscentrum Teutenhuis op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere dagdelen per week beschikbaar zijn om onze bezoekers rond te leiden.
Bezoekerscentrum Teutenhuis huisvest de volgende musea: Museum De Sigarenmaker, Eicha Museum en Heemkunde (voor het verhaal over de Teuten).

Wij zijn op zoek naar rondleiders die interesse hebben om meer te weten te komen over sigaren en het maken daarvan, archeologie (alles wat gevonden wordt in de aarde van de ijstijd tot heden) en de Teuten (rondreizende handelaren tussen de jaren 1550-1850.
In het Teutenhuis heerst een zeer prettige werksfeer, een keer per jaar wordt er een barbecue georganiseerd voor de vrijwilligers en aan in de loop van het jaar is er een meestal dagje uit.
Er staat geen reguliere vergoeding tegenover. Aanmelden kan vanaf 18 jaar.

Wij hebben momenteel vacatures voor onderstaande functies.

1. Rondleider Teutenhuis.
Dagelijks lopen er vele bezoekers door de musea, zij bezoeken deze individueel of in groepsverband. Deze bezoekers hebben vaak een vraag over de musea, over de route, over het ontstaan van de collectie of over andere zaken. Lijkt het u leuk om bezoekers te woord te staan, vragen te beantwoorden, bezoekers eventueel te voorzien van een kop koffie/thee? Dan is dit een leuke functie voor u. U bent nooit alleen als rondleider, u krijgt (zeker in het begin) hulp van andere (ervaren) rondleiders. Wij vragen wel van u om, in overleg en indien nodig, voor extra rondleidingen beschikbaar te zijn.

2. Leerling Sigarenmaker
Binnengoed, omblad en dekblad, dat zijn de ingrediënten van een sigaar. Een ambacht wat zijn hoogtijdagen kende het begin van de vorige eeuw. Museum De Sigarenmaker is op zoek naar een extra vrijwilliger die het vak van sigarenmaker wil leren. Een unieke kans om met kostbare tabaksproducten te werken. Als leerling sigarenmaker dient u wel bereid te zijn om wekelijks te oefenen. De begeleiding is zeer intensief en één op één. Als u het sigarenmaken enigszins onder de knie hebt zijn er meerdere mogelijkheden binnen het museum: u kunt ingezet worden bij het begeleiden van workshops binnen het museum, en ook buiten het museum is er de mogelijkheid voor het geven van demonstraties.
Voor begeleiding en demonstraties buitenshuis kunnen wij u een kleine vergoeding geven, omdat dit betaalde evenementen zijn.
En het belangrijkste: u hoeft helemaal geen roker te zijn, dat doen wij ook niet!

Wat hebben wij te bieden?
In de cultuurcluster (Sigarenmaker, Eicha en Heemkunde) van Bezoekerscentrum Teutenhuis werken wij met een leuke club van vrijwilligers. Door deze club werken wij dagelijks met een variërend team. Wij krijgen dagelijks gasten over de vloer die begeleiding nodig hebben in het Teutenhuis. In de eerste dagen als nieuwe vrijwilliger zult u (samen met een reeds actieve vrijwilliger) kennismaken met het museum en uw taken. De moeilijkheidsgraad valt best mee!

Heeft u interesse of wilt u nog meer informatie? U kunt vrijblijvend contact opnemen op onderstaande manieren: Bezoekerscentrum Teutenhuis, Domineestraat 8a, 5571 EJ Bergeijk,
Contactpersonen:
Lies Baeten, e-mail: info@desigarenmaker.nl, tel: 06-23556643 of
Frans Smolders, e-mail: frans.smolders@hetnet.nl, tel. 0497-572563

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Leest tegels en tegelwerken Bladel
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Allesvan Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven Weebosch en Westerhoven voor verenigingen
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt