Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Luchtvaart: droom of nachtmerrie?

Luchtvaart: droom of nachtmerrie?
De Kempen West Geplaatst 25 februari 2019

Keert een geweldige ontwikkeling zich tegen ons?...

Uitbreiding Eindhoven Airport ten koste van onze gezondheid?
Dit jaar moet de vergunning van Eindhoven Airport worden herzien en er liggen al voorstellen om het aantal vluchten te verhogen tot 100.000!

 

Samen met de onaanvaardbare stijging van de geluidshinder zal de toenemende uitstoot van al die vluchten van "Ons mooie Brabant" niet veel overlaten.
Hebt u zich al eens afgevraagd waarom de tuinmeubels zo snel zwart worden en waarom het houden van een groentetuintje wordt afgeraden? Allemaal gevolgen van de enorme vervuiling van de lucht die we inademen.

Wat stoten vliegtuigen eigenlijk allemaal uit?
Naast het bekende broeikasgas CO2 worden fijnstof en ultrafijnstof uitgestoten en dat wordt gezien als een gevaar voor de gezondheid. Longproblemen en astma, hart- en vaatziekten en het kan eveneens een rol spelen bij ziektes als Alzheimer en Parkinson en bij de ontwikkeling van bepaalde hersengebieden van het ongeboren kind. Ook de geluidshinder kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Een toename van het aantal vluchten zal deze problemen alleen maar vergroten.

"De vervuiler betaalt",
is een principe dat we allemaal kennen. Maar op de brandstof van die Boeing 747 wordt nul euro belasting betaald. De eigenaar van een Fiat Panda betaalt meer belasting op zijn 30 liter brandstof dan een Boeing 747 op 20.000 liter! Hoe zou het anders mogelijk zijn dat een retourvlucht Barcelona goedkoper is dan een treinretourtje Eindhoven-Groningen.
Het in gelijke mate belasten van het vliegverkeer zou al een stap in de goede richting zijn om het aantal vluchten te verminderen, maar een stijging van de vluchtprijzen mag niet de maatgevende prikkel zijn.

U kunt meer doen dan u wellicht denkt!
Het wordt hoog tijd dat we ons realiseren wat we met onze leefomgeving aan het doen zijn en vanuit dat besef besluiten om minder vaak te gaan vliegen, goedkoop of niet.
"Een beter milieu begint bij jezelf", gaat nog altijd op! En als deze mindset maar breed genoeg gedragen wordt, komt dat hoe dan ook altijd ten goede aan de leefbaarheid.

Laat van u horen
Momenteel loopt er een proefcasus die in april van dit jaar moet uitmonden in een advies aan de minister over de toekomst van Eindhoven Airport. Op de website van de proefcasus kunt u uw mening over de toekomst van EA kwijt. Wat wordt het: gaan we voor het gemak van een luchthaven dichtbij of kiezen we voor een gezonde toekomst voor onszelf en onze kinderen.

Twijfel geen moment en laat weten dat uw gezondheid, nachtrust en schone lucht belangrijk zijn. Meld u aan bij BVM2 of BOW
BOW; Belangenbehartiging Omwonenden Welschap
www.b-o-w.nl/194-Lidmaatschap

BVM2; Beraad Vlieghinder Moet Minder
www.bvm2.nl/supporter/

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel