Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Dienstverlening Bergeijk scoort goed in burgerpeiling

Dienstverlening Bergeijk scoort goed in burgerpeiling
Bergeijk Geplaatst 8 maart 2019

Eén keer per drie jaar laat de gemeente een onderzoek naar de kwaliteit van dienstverlening uitvoeren. We vinden het belangrijk om deze uitkomsten te vertalen in ons beleid en om het elke dag een beetje beter te doen.

Net als in 2015 scoren we ook nu weer boven de landelijke standaard.
Het onderzoek is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De resultaten zijn gebaseerd op de meningen van bijna 1.500 mensen die de tijd hebben genomen om de burgerpeiling in te vullen. De vragenlijsten zijn per kern afgenomen, waardoor we een duidelijk beeld van iedere kern krijgen. Met een respons van 34% zijn de resultaten betrouwbaar te noemen.

Op hoofdlijnen wordt door de inwoners op alle thema's een ‘ruim voldoende' als cijfer gegeven. Afge-zet tegen de benchmarkgemeenten zijn de cijfers van Bergeijk op alle thema's hoger dan gemeen-ten met een gelijke gemeentegrootte (<25.000 inw.) en hoger dan alle aan de benchmark deelne-mende gemeenten. Ten opzichte van 2015 zijn lichte accentverschillen te constateren.. Twee the-ma's zijn gelijk gebleven (relatie inwoner-gemeente, alle inspanningen gemeente) op één thema is er een lichte daling (Woon- en leefklimaat) en tweethema's zijn licht gestegen (dienstverlening, zorg en welzijn).

Naast bovengenoemde thema's is ook een aantal vragen opgenomen in de enquête dat een beeld geeft over (drugs) criminaliteit en ondermijning. Zo geeft 84% van de respondenten aan nooit over-last te ervaren van drugshandelaren of drugsgebruikers. 82% geeft aan nooit in zijn of haar buurt drugsproductie of drugshandel te hebben gezien (in de afgelopen 6 maanden). Het aantal overlast-meldingen dat bekend is bij de gemeente is aanzienlijk lager dan uit de resultaten van de burgerpei-ling naar voren komt.

In vergelijking met alle andere gemeenten (35) in Nederland die in 2018 een burgerpeiling hebben uitgevoerd is de gemeente op bijna alle hoofdthema's terug te vinden in de top 5 (voor het onderdeel Woon- en leefklimaat staan we op 8). Op het thema relatie-inwoner is de gemeente Bergeijk terug te vinden op een prachtige tweede plaats.

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Allesvan Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven Weebosch en Westerhoven voor verenigingen
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Restaurant Woest Westerhoven