Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Uitnodiging werkatelier Zwarte Bergen

Uitnodiging werkatelier Zwarte Bergen
Bergeijk Geplaatst 26 maart 2019

Het doel van de gemeente is dat de Zwarte Bergen een mooi gebied is en blijft. Dit betekent dat de gemeente een bestemmingsplan moet maken dat dit mogelijk maakt.

Maar er moet ook een ondernemer zijn die het plan kan en wil uitvoeren. Een goede samenwerking is hiervoor nodig. Een nieuwe ontwikkeling vraagt om maatschappelijk draagvlak en economische draagkracht. Er is geen toekomst voor de huidige invulling van de camping. Deze situatie is ontstaan onder de vorige eigenaar die om verschillende redenen de camping niet meer kon onderhouden. Om hier weer iets moois van te maken is tijd nodig. De gemeente en Werkconsult werken samen aan het scherp krijgen van de juiste vertrekpunten opdat een eindbelegger met vertrouwen samen met ge-meente en Werkconsult de haalbaarheid gaat onderzoeken. Het vinden van de juiste mix aan invul-ling voor het gebied is daarbij een uitdaging waarbij alle realistische inbreng op de voorhand zeer welkom is. Werkconsult en gemeente hopen dat inwoners actief meedenken.

We hebben begrip voor de emoties die het verdwijnen van de camping met zich meebrengt, maar zijn ook realistisch. Er moet een oplossing komen en daar betrekken we u graag bij. Wij nodigen inwo-ners van harte uit om aan te sluiten bij een van de twee werkateliers De Zwarte Bergen op maandag 8 april (Den Eijkholt, Kapellerweg 3, Luyksgestel) of woensdag 10 april (SPB Outdoor/De Negende Zaeligheyt, Witrijtseweg 15, de Weebosch), aanvang beide avonden is 20.00 uur. Het worden inter-actieve avonden waarbij aan diverse tafels het gesprek wordt aangegaan over deelonderwerpen als hotel, zorg, verkeer, groen, provinciaal beleid. We kijken dus met name naar het eindplaatje over drie jaar, niet zozeer naar de transitieperiode. Maar uiteraard moet daarvoor ook een oplossing gevonden worden nu er geen arbeidsmigranten komen. Er wordt van u een actieve constructieve bijdrage ver-wacht. We willen graag rechtstreeks van onze inwoners horen wat u belangrijk vindt bij de heront-wikkeling.

Aangezien beide locaties maar beperkte capaciteit hebben, dient u zich vooraf aan te melden voor één van de twee avonden. Dat kan via onze website www.bergeijk.nl/werkatelierZB of telefonisch. Voor de gasten van de camping wordt er een apart werkatelier georganiseerd op de camping zelf.

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Flow Sleeping Bladel
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Restaurant Woest Westerhoven
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel