Alles van Bergeijk
Bekijk de agenda
< maart 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
 
 
1
10
2
3
4
5
6
7
8
11
9
10
11
12
13
14
15
12
16
17
18
19
20
21
22
13
23
24
25
26
27
28
29
14
30
31
 
 
 
 
 

Participatiebedrijf KempenPlus officieel van start

Participatiebedrijf KempenPlus officieel van start
Bladel Geplaatst 8 juli 2019

Op 1 juli 2019 is KempenPlus, het participatiebedrijf van de Kempengemeenten Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden van start gegaan.

KempenPlus komt voort uit de samenvoeging van de sociale dienst ISD de Kempen en de sociale werkplaats WVK-groep.

Werken en meedoen
KempenPlus helpt de inwoners van de Kempengemeenten, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan. Bij voorkeur wordt er bereikt dat, o.a. met training en coaching, cliënten aan het werk gaan bij reguliere werkgevers. Lukt dat niet, dan kan men net als de medewerkers van voorheen WVK-groep aan de slag in een beschutte werkomgeving bij of via KempenPlus. Voor cliënten die (nog) niet kunnen werken, wordt een andere zinvolle tijdsbesteding zoals vrijwilligerswerk gezocht.

Inkomen en uitkering
Inwoners die vragen hebben over werk & inkomen kunnen terecht op het Werkplein in Bladel. Ook worden inwoners die daar nood aan hebben, met een uitkering aan een (tijdelijke) inkomensvoorziening geholpen.

Nieuw bestuur
Met de start van KempenPlus is er ook een nieuw bestuur aangetreden. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door de wethouders Stef Luijten (gemeente Bergeijk), Davy Jansen (voorzitter, gemeente Bladel), Eric Beex (gemeente Eersel) en Maarten Maas (gemeente Reusel-De Mierden).

Vlag en ontbijt
Met het hijsen van de vlag hebben de wethouders samen met directeur François Baudoin het symbolische startsein gegeven. 's Ochtends is onder het genot van een gezamenlijk ontbijt met alle medewerkers stilgestaan bij dit belangrijke moment. Door de vorming van het Participatiebedrijf is in de Kempengemeenten de uitvoering van de Participatiewet en de Sw op een toekomstbestendige wijze zeker gesteld.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Restaurant Woest Westerhoven
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel